Aokuso 2022

O nisi Fa'aliliuga Manaia, Fa'aliliuga, & Fa'asalalauga Poloketi Maea ia Aukuso

Matou te matua fiafia lava ma fiafia e ta'u atu o Aukuso o se isi masina pisi ae ofoofogia mo i matou uma, sa matou faia se numera tulaga ese o galuega faatino na tuufaatasia uma e a matou 'au ma tuʻuina atu faʻapolofesa. O nisi nei o na poloketi matou te fia fa'asoa atu ia te oe ina ia mafai ai ona matou fa'amanatu fa'atasi le tasi la'asaga latalata atu i le fa'ate'aina o pa puipui o le gagana.

le Matagaluega Faaliliu faia se galuega ofoofogia ma fa'atautaia le tele o galuega fa'atino e aofia ai le fa'aliliu ma le fa'asalalauina i luga o le laulau o le 65,000-upu fa'ata'ita'iga ma fa'ata'ita'iga i le EU Farani mo se ta'ita'i o le lalolagi i faiga paipa fa'aonaponei. E le gata i lea, na matou faaliliuina, ma faamaonia upu 100,000 o le tele o pepa o maliega tuufaatasi mai le Saina Faafaigofie i le Igilisi mo se ofisa Loia tele a Amerika. Na matou fa'amae'aina le 32,000-upu Talosaga mo Fautuaga tali atu i le gagana Sipaniolo mo se ta'ita'i US maketi, feso'ota'iga ma Feso'ota'iga kamupani faigaluega ma Costa Rica.

Na fa'aliliuina fo'i e le matou 'au fa'aopoopoga 90,000-upu e fa'atusatusa ai tulafono lavelave ma tulafono fa'atatau i le puipuiga o fa'amaumauga i le gagana Potukale Pasila mo se tasi o ta'imua o le lalolagi i le gaosiga ma le fa'atauina o oloa eletise ma eletise. Ose tusi lesona a le tagata fa'afoe i gagana e 30 e aofia ai Tenimaka, Estonian, Finish, Eleni, Suetena ma Rusia e ta'u mai ai nisi, mo le kamupani sili ona fa'atau atu i le lalolagi mea tau su'esu'ega leak. Mulimuli ane, sa matou faaliliuina se tusitaulima tagata faigaluega e 15,000 upu i le gagana Sipaniolo mo se faleaiga e faapitoa i mea'ai sami, aano o manufasi, ma moa.

le Matagaluega Faaliliu sa hamu, ma sa matou faia galuega tele.  Mo se fa'ata'ita'iga, matou te tu'uina atu auaunaga fa'aliliu ASL ma le gagana Sipaniolo i luga o le 3 aso o fonotaga e fa'atatau i iloiloga o le si'osi'omaga mo se tasi o ta'ita'i kamupani feso'ota'iga ta'iala i totonu o le atunu'u.

Na saunia foi e le 'au ia Ukrainian tekinisia faʻaliliu tutusa, ma faʻasalalauga i Chicago mo le aofia e 1,300 tagata auai mo le faʻanofovaavaaia sili ma palola a le atunuʻu. Matou te tuʻuina atu 7 aso o le faʻaliliuga Iapani i Houston mo se taʻitaʻi o le lalolagi i le gaosiga o meafaigaluega faʻapisinisi mo le tele o ituaiga pisinisi, faʻatasi Iapani.

Sa saunia fo'i le fa'aliliuga a Korea ma Mandarin fa'apea fo'i ma tekinisia ma mea fa'aliliu upu i le faletalimalo o Aria i Las Vegas mo se fonotaga e 3 aso mo se kamupani fuafuaina fonotaga o lo'o galulue fa'atasi ma se kamupani IT ta'uta'ua i le lalolagi.

Na matou fa'amae'aina le tele o tofiga fa'apitoa e aofia ai le fa'aliliuga a le ASL mo aso e lua o fonotaga na fa'atautaia e le Olimipeka Fa'apitoa, 5 aso o le fa'aSipaniolo tulafono Fa'amaonia fa'aliliuga mo se faasologa o tupe teu mo se ofisa loia tele fa'aitulagi Georgia ma tu'uina atu le tele o 'au o fa'aliliuupu ASL i luga ole laiga ma le CART. 'au'aunaga i Anaheim ma Chicago mo se tasi o kamupani sili ona tele o fuafuaga fono a le atunu'u o lo'o galulue fa'atasi ma Amazon Web Services.

Mulimuli ane, matou Matagaluega Auaunaga Fa'asalalau faʻamaeʻaina ni poloketi mataʻina se lua, matou te tuʻuina atu le gagana Arapi leo ma faʻauigaina auaunaga mo se faasologa o vitio aʻoaʻoga e faʻatatau i tulafono faʻavaomalo faʻamalosia ma 5 itula o le gagana Sipaniolo i le Igilisi faʻaliliuga auaunaga mo faʻatalanoaga faʻatino e faia e se Iunivesite tele a Amerika.

Le Masina o Aukuso

Afai o le vaiaso muamua o Aukuso e masani ona mafanafana, o le taumalulu o le a paʻepaʻe ma umi!

Ua oo mai Aukuso, le masina mulimuli o le taumafanafana i le itu i matu o le lalolagi! Fa'aigoaina e fa'amamaluina ai le ulua'i tupu Roma (ma le uso a le tuafafine o Julius Cesar), August Cesar, o le masina lona valu lea o le kalena Gregorian, ma le lima o masina e fitu e 31 aso le umi. O lona faailoga o le zodiac o Leo ma sa faaigoa muamua ia Sextilis i le gagana Latina ona o le ono masina lea i le uluai kalena Roma e sefulu masina i lalo o Romulus i le 753 TLM. Ma o Mati o le masina muamua o le tausaga. I le Itulagi i Saute Aukuso o le vaitau tutusa o Fepuari i le Itulagi i Matu ma e pa'ū i le vaitau o le taumafanafana. I le tele o atunuu Europa, o le masina lenei o le masina o aso malolo mo le tele o tagata faigaluega. O le isi mea mataʻina e uiga ia Aokuso o le tele o aso malolo faʻalelotu na faia ia Aokuso i Roma anamua. O lenei masina o loo i ai foi ni faailoga manaia, e pei o ona maa fanau mai o le peridot, sardonyx ma spinel, po o le fugalaau masina, gladiolus, po o le poppy, o lona uiga lalelei, malosi o uiga, alofa, faaipoipoga, ma le aiga.

Fai mai o Aukuso na te aumaia le mea sili ona lelei o le vaitau, tamato fua, meleni matua, sana suamalie i luga o le pa ma zucchini, ma o lenei mea moni na fai mai, matou te maua Aokuso 1st, e masani ona lauiloa o le Lammas Day, e faamanatu ai le tausamiga e faailoga ai le seleselega o saito ma sana faaletausaga. Na faailogaina foi e Lammas le vaeluagalemu i le va o le solstice o le taumafanafana ma le autumn equinox ma o se aso kolosi. O se Aso Fa'alelalolagi i le tele o vaega o Kanata, fa'amanatuga ma igoa mo lenei aso malolo e eseese i le atunu'u, i Alberta e fa'amanatuina o le Aso o Measina, ae i British Columbia, e ta'ua o le British Columbia Day. Aokuso 19th o le National Aviation Day, na filifilia mo le aso fanau o Orville Wright o le na faʻatautaia le uluai vaʻalele faʻamaumau o se masini e sili atu le mamafa-nai lo le ea i le 1903 poʻo Aokuso 26, Aso Tulaga Tutusa o Tamaitai, lea e faʻamanatuina ai le 1920 faʻamaonia o le Teuteuga Lona sefuluiva, ma, faatasi ai ma le aia tatau a tamaitai e palota ai i le Iunaite Setete.

E taulia foi Aukuso ma le tele o "Na o Aso Fiafia", e pei o le mea moni, e le itiiti ifo ma le lua i nisi aso malolo ma aso faʻapitoa i aso taʻitasi o lenei masina, e te maua se avanoa i lau kalena mo i latou uma? Matou te faamoemoe e te faia. O sina tofo o nisi o latou o Aukuso 1 i le 7th, International Clown Week, Aokuso 3rd, Aso Fa'a Meleni a le atunu'u, Aokuso 10th, National S'mores Day, Aokuso 12, Vinyl Record Day ma Aokuso 13, International Left-Handers Day. O le Astronomy foi o se vaega tele o Aukuso, sa matou maua le avanoa e matamata ai i le Sturgeon Moon atoa, lea na ausia lona maualuga o le malamalama i le po o le Aso Tofi, Aukuso 11. O se masina matagofie foi mo le vaʻaia o fetu aua o le masina o le Perseid meteor. timu, o se tasi lea o timuga sili ona fua! Afai e te fiafia i le fai togalaau, o se tasi lea o masina sili ona lelei e fai ai, i le tele o le atunuu, o le taimi sili lea e piki ai le squash/zucchini, cantaloupe, meleni, sana, isalaelu, peaches, tamato, logo ma kukama. E i ai mea taua tele faʻasolopito na tutupu foi i lenei masina, e pei o Aokuso 1, 1838, faatasi ai ma le soloia o le nofo pologa i Jamaica. Ia Aokuso 2, 1776, i Philadelphia, o le toatele o le 55 sui o le Continental Congress na sainia le kopi o le Tautinoga o le Tutoatasi, po o le aso lava lea e tasi ae i le 1939, na tusia ai e Albert Einstein se tusi ia Peresitene Franklin D. Roosevelt e uiga i le avanoa o auupega atomika. Ia Aokuso 3, 1492, na folau atu ai Christopher Columbus mai Palos, Sepania, faatasi ai ma vaa e tolu, La Niña, La Pinta ma Santa Maria, e saili se auala i sisifo i Sasaʻe Mamao.

Aso fanau o tagata lauiloa ia Aokuso:

Aokuso 29, 1958, Michael Jackson:

O Michael joseph Jackson o se tagata pese Amerika, fai pese, siva, ma se tagata alofa. Fa'aigoaina o le "Tupu o Pop" ma ua manatu o se tasi o tagata iloga fa'aleaganu'u o le 20.th seneturi. Na soifua mai o ia i Gary, Indiana, Iunaite Setete. I luga o le fa sefulu tausaga o galuega, o ana sao i musika, siva, ma teuga, faatasi ai ma lona olaga faʻasalalau faʻapitoa, na avea ai o ia ma tagata lauiloa i le lalolagi atoa i aganuu lauiloa. O ia o le tusiata musika taʻitoʻatasi e sili ona faʻamanuiaina i le talafaasolopito. O lana album, Thriller, na avea ma album sili ona fa'atau atu i taimi uma.

Aokuso 4, 1961, Barack Obama:

O Barack Hussein Obama o se faipule faapolokiki Amerika sa avea ma 44th peresitene o le Iunaite Setete mai le 2009 i le 2017, o se sui o le Democratic Party ma le uluai peresitene Aferika-Amerika o le Iunaite Setete. O Obama sa avea muamua ma senatoa Amerika mai Ilinoi mai le 2005 i le 2008 ma sa avea ma senatoa o le setete o Ilinoi mai le 1997 i le 2004. Na soifua mai o ia i Honolulu, Hawaii. I le avea ai o se peresitene o loʻo sau, na feagai Obama ma le tele o luitau, e pei o le paʻu o le tamaoaiga, taua i Iraq ma Afghanistan, ma le faʻaauau pea o le taufaamatau o faiga faatupu faalavelave. Na fa'atonu e Obama tupe fa'aalu a le feterale e le'i tupu muamua e toe fa'aola ai le tamaoaiga ma fa'amoemoe e fa'afou le fa'atagata Amerika i le lalolagi.

Aokuso 5, 1930, Neil Armstrong:

O Neil Alden Armstrong o se tagata vaalele Amerika ma enisinia vaalele, ma o le tagata muamua na savali i le masina. Sa avea foi o ia ma se tagata vaalele tau, pailate faataitai, ma se polofesa i le iunivesite. Sa soifua mai ma ola ae i Wapakoneta, Ohio. I le aso 20 o Iulai, 1969, na avea ai Armstrong ma Apollo 11 Lunar Module pailate Buzz Aldrin ma tagata muamua na tulaʻi i luga o le Moon, ina ua laa muamua Armstrong i luga o le masina, na ia taʻutaʻua: "O se laʻasaga laʻititi lena mo se tagata, tasi le oso tele. o tagata.”

Aokuso 15, 1769, Napoleon Bonaparte:

O Napoleon Bonaparte, e lauiloa foi i lona igoa tautupu Napoleon I, o se taʻitaʻi Falani ma taʻitaʻi faʻapolokiki na tulaʻi i le taʻutaʻua i le taimi o le Fouvalega Falani ma taʻitaʻia le tele o faʻaupuga manuia i le taimi o Taua Revolutionary. O ia o le uluai emeperoa o Farani ma o se tasi o taitai sili o le militeli i le lalolagi, a o ia suia le faalapotopotoga faamiliteli ma aoaoga, lagolagoina le Napoleonic Code, toe faatulagaina aoaoga, ma faatuina le Concordat ua leva ona ola ma le pule faapope. Na ia faatoilaloina le tele o Europa i le amataga o le 19th seneturi.

Aokuso 16, 1958, Madonna:

Madonna Louise Ciccone o se tagata pese Amerika, tusipese, ma se tamaitai fai pese, ua taʻua o ia o le "The Queen of Pop", ma ua lauiloa mo lona faʻaauau pea ona toe faʻafouina ma le agavaʻa i le gaosiga o musika, tusipese ma ata vaaia. Sa i ai sona aafiaga lautele ma aganuu i le lalolagi talu mai lona amataga o galuega i le 1980s. Na fausia e Madonna se talatuu e sili atu nai lo musika ma sa suʻesuʻeina e tagata suʻesuʻe, tusitala faasolopito, ma isi saienitisi faʻaagafesootai.

Aokuso 26, 1918, Katherine Johnson:

O Katherine Johnson o se tagata Amerika mathematician o ana fa'atusatusaga o masini fa'ata'amilosaga a'o avea ma tagata faigaluega NASA sa taua tele i le manuia o le auvaa muamua a le US auva'a va'alele. Na ia fa'ata'ita'iina auala mo va'a va'alele e ta'amilo ai le Lalolagi ma tu'u i luga o le Moon. O lana numera na fesoasoani i tagata vaalele i le Moon ma tua!

AML-Global o lo'o tu i le su'ega o le taimi i le tu'uina atu o fa'aliliuga, fa'aliliuga, fa'aliliuga ma auaunaga fa'asalalau i pisinisi tuma'oti, malo i la'asaga uma, fa'aa'oa'oga ma fa'alapotopotoga e leai ni tupe. O a matou afe o tagata su'esu'e gagana i le lalolagi atoa ma 'au o tagata tomai fa'apitoa ua sauni e tautua.

Valaau Matou Nei: 1-800-951-5020, imeli i matou i translation@alsglobal.net Mo nisi fa'amatalaga, asiasi i la matou upega tafa'ilagi https://www.alsglobal.net pe mo se upusii alu i http://alsglobal.net/quick-quote.php ma o le a matou tali vave atu.

TATOU TALIINA UMA KATITI FA'AITUTUSI TELE

Upusii Vave