Aperila 2022

Ua tatou oo atu i le masina lona fa o le tausaga, ma o Aperila i luga o tatou. O lenei masina ua lauiloa o le masina o le tautotogo i le itu i matu o le lalolagi ma le masina o le tautoulu i le isi afa i saute. Sa masani ona avea ma masina lona lua i le uluai kalena Roma, ae na avea ma masina lona fa ina ua uma ona filifili Roma anamua e faaaoga Ianuari o le masina muamua o le tausaga. O lenei o le masina lona fā o le tausaga ma e aofia ai aso e 30. O le fa'aauauina o Mati pe a o'o mai i le natura a'o fa'aauau pea ona fuga fuga ma fa'aauau pea le vevela o le tau.

O le upu lava ia e sau mai le Latina "Aprilis", ae o lona uiga e matua le manino. E tusa ai ma nisi o tusitala talafaasolopito, e talitonuina o le upu e fesoʻotaʻi ma upu Latina 'aperire' (ia tatala) poʻo le 'apricus' pe a manatu o Aperila o le masina o le La ma le tuputupu aʻe i le itu i matu o le lalolagi. O le isi faʻamatalaga e faʻatatau i tala faʻasolopito Eleni - Aphrodite - atua fafine o le alofa, lalelei, ma le foafoaina. Sa lauiloa o ia e le au Etruscans o 'Apru'. Ona o le tuufaasolo mai o tu ma talatuu a Etruscan e tagata Roma, ua talitonu ai na latou faamanatuina foi lea lava atua fafine i lenei masina. I le aotelega, e foliga mai e taua tele ia Aperila i lona faʻauiga ma lona uiga ona o loʻo tumau pea o se mafutaga i se amataga fou, fuga, ma le tautotogo. O Aperila ose taimi foi e faamanatu ai ona o le Easter bunny e faʻamoemoe e faʻaalia i le taimi o le Eseta, ma isi faʻamanatuga ma faʻafiafiaga e faia e pei o Aperila Fools' Day, Pesach, Arbor Day, Earth Day, e aofia ai le lagaina o mataupu lautele e pei ona i ai. ua lauiloa o le Autism Awareness Month, faatasi ai ma isi mea.

Na oo foʻi i le vaaiga faapolotiki o le lalolagi le tele o feʻaveaʻiga. Ina ia puipuia i latou lava mai le taufaamatau o le faalauteleina e Soviet Rusia i Europa i Sisifo, na faatuina ai le North Atlantic Treaty Organization. E sefululua atunuu na sainia lenei feagaiga lea o le a taʻua mulimuli ane o le NATO. O le fa'amatalaga ua fetaui nei ona o le osofa'iga le'i fa'aosoina i Iukureini e Rusia. 

O se palota a le Konekeresi e faamaonia ai se tautinoga o taua na vaaia ai le ulufale atu o le Iunaite Setete i le Taua Muamua a le Lalolagi i Europa. O le vaʻa lauiloa "Titanic" na goto foi i lenei masina. O le sainia o le Tulafono Faavae a Kanata o le 1982 e le Masiofo o Elisapeta II na tupu ma se seti fou o tulafono faavae ma aia tatau a tagata lautele na faʻalauiloaina, ma suia ai le British North America Act o le 1867.

I le Iunaite Setete, na vaʻaia e Aperila le vaʻaia o Florida e le tagata suʻesuʻe Sipaniolo Ponce De Leon o le na fai mai mo le pale Sipaniolo. O le uluai US Mint na faatuina foi i Philadelphia e le Konekeresi. O le isi mea taua e tatau ona taʻua o le sainia o le European Recovery Program, e sili ona lauiloa o le Marshall Plan, e Peresitene Truman e taofi le sosolo o faiga faʻa-Komunisi ma fesoasoani i le toe faʻaleleia o le tamaoaiga o Europa lea na matua afaina i le Taua Lona Lua a le Lalolagi. Na faʻamaonia foi e le US lona 17th teuteuga e mana'omia ai le filifilia tuusa'o o senatoa Amerika. Na vaʻaia foi e Aperila le faʻaiʻuga o le Taua a le Malo ina ua tuʻuina atu le General Lee i le General Grant. Na soloia le pologa i Columbia ia Aperila 1862.

E tele mea muamua na tutupu ia Aperila i le talafaasolopito atoa. Ia Aperila 1995, na avea ai le Faamasino o le Faamasinoga Maualuga o Sandra Day O'Connor ma tamaitai muamua na pulefaamalumalu i le faamasinoga. O le uluai tamaitai pulenuu o Amerika na filifilia foi i lenei masina ma Susanna M. Salter na avea ma pulenuu o Argania, Kansas. O le uluai pulenuu Aferika Amerika o Chicago na filifilia ma Harold Washington na mauaina le 51 pasene o le palota. Ina ua uma le 1,500 tausaga malolo, o le uluai Olimipeka o aso nei na faia i Eleni. Apollo 13 na faalauiloa mai Cape Kennedy. O le isi muamua e aofia ai le faʻavaeina o le sosaiete muamua abolitionist i Amerika. O le uluai lomifefiloi Amerika Igilisi na lomia e Noa Webster ua faaulutalaina “American Dictionary of the English Language”. O Aperila foi o le masina lea na faavaeina ai le uluai aoga Amerika mo tagata logonoa. Na faavaeina le Faletusi a le Konekeresi ia Aperila 24, 1800.

Aso Fanau o Tagata Ta'uta'ua ia Aperila - Marjolaine

Aperila 3, 1926: Gus Grissom, ua i le 1961 le lona lua a Amerika astronaut na auina atu i le vanimonimo. Na avea o ia ma vaega o le United States Air Force ma le NASA. Sa ia te ia se galuega mataʻina o se Fua Pilot i le taimi o le Taua 2 a le Lalolagi ma o se tagata vaalele, ae o le mea e leaga ai, na maliu o ia i le 1967 i le taimi o le muaʻi faʻalauiloa mo le misiona Apollo 1, i Florida.

Aperila 15, 1452: Leonardo Da Vinci ose tusiata Italia lauiloa mo ana atavali aemaise lava mo Mona Lisa, O le Talisuaga Mulimuli pe mo lana ata tusi Tagata Vitruvian. Ua faamatalaina o ia o le na faavaeina le High Renaissance. Ae ui i lea, e le gata o ia o se tusiata po o se atigi ata, ae o ia foi o se saienitisi, inisinia, vane, ma tusiata. Afai e te manaʻo e faamemelo i lana galuega, e mafai ona e mauaina i latou i Santa Maria Delle Grazie i Milan, i Le Louvre i Pale po o le National Gallery i Lonetona.

Aperila 16, 1889: Charlie Chaplin e sili atu i le tasi le manoa i lana aufana. E le gata o ia o se tagata fai pese ae o se tagata fai ata ma se fatu pese. E ui lava i lona laʻitiiti na faʻaumatia e le mativa ma le faigata, na mafai ona ia faʻataʻata i le lalolagi mo le tele o augatupulaga. O Taimi Fa'aonaponei, Le Pule Sili or Loto o le Aai o ata tifaga e pa'i atu ai, e ata ai, ma iloa ai e le au maimoa ia faaletonu o le sosaiete. O ana matafaioi le tautala e i ai le malosi e le gata e momoli atu ai lagona i le aofia.

Aperila 21, 1926: Masiofo Elisapeta 2, ua faamanatuina e le Masiofo o Peretania i lenei masina lona 95 tausagath aso fanau. Ua nofotupu o ia i Peretania talu mai le 6th o Fepuari 1952. O ia o le tupu sili ona umi ma nofotupu i Peretania. E ui lava i faitioga e uiga i le aiga tautupu, o ia o se faailoga moni mo tagata Peretania ma mo le 14 isi malo o Commonwealth.

Aperila 25, 1917: Ella Fitzgerald, ua taʻua o le "First Lady of Song" poʻo le "Queen of Jazz", o ia o se tagata pese jazz Amerika. I luga o le 50 tausaga, sa manatu o ia o le tamaitai pese jazz sili ona lauiloa i le Iunaite Setete. Sa ia galue foi ma ata musika, e pei o Franck Sinatra, Dizzy Gillespie, ma Benny Goodman. I lena taimi, sa tatau ona feagai o ia ma le tele o faʻailoga tagata ona o lona lanu paʻu, o le mea e lelei ai na ia maua le lagolago mai le tele o tagata lauiloa. I le 1987, na ia mauaina mai le peresitene o le Iunaite Setete, Ronald Reagan, le National Medal of Arts.

O nisi o Interpreting, Media Projects, ma Fa'aliliuga na mae'a ia Aperila

O Aperila o se masina fiafia! Sa matou galulue i le tele o poloketi mo le tele o kamupani, Aoga faʻalapotopotoga, leai ni tupe mama, ma ofisa loia e taʻu mai ai nisi.

O le gaioiga a tatou Matagaluega faaliliu o loʻo faʻatupulaia pea, ia Aperila na faʻatusalia ai le 40% o la matou gaioiga! Na matou saunia le tele o fa'aliliuga e fa'asalalau ai mataupu eseese ma fa'afiafia.

Mo se fa'ata'ita'iga, i le masina atoa o Aperila, na matou tu'uina atu ai se fa'aliliuga pepa fa'aletulafono e 8,519-upu i le gagana Siamani, Iapani, Sipaniolo ma Holani mo se tasi o vaega fa'asalalau sili ona taua a le US, o lo'o i Los Angeles.

E le gata i lea, e masani ona matou galulue faʻatasi ma kamupani faʻaloia, mo se faʻataʻitaʻiga, o le masina lenei na matou saunia ai se faaliliuga Braille mo se pepa faaletulafono a le faamasinoga.

Na matou tuʻuina atu foʻi se faʻaliliuga taua tele 140K upu faʻaliliuga i le gagana Sipaniolo mo se Iunivesite a le setete malosi, e fesoʻotaʻi ma le bioterrorism ma mataupu tau puipuiga.  

Talu ai o matou o se kamupani fa'amaonia ISO 13485, matou te tu'uina atu masini fa'afoma'i ma auaunaga fa'aliliuga fa'afoma'i. Ioe, i lenei vaega sa matou faaliliuina i le tele o gagana, e pei o Tenimaka, Italia, Latvia, Slovak ma Nouei, Farani Sipaniolo, Siamani Korea e taʻu na o nisi. E le gata i lea, na matou faaliliuina se taʻiala a le tagata faʻaoga mo togafitiga o fatu mo se kamupani taua Amerika faʻapitoa i faʻamaʻi toto. Na matou faaliliuina foi se pepa faamalositino PT mai le Igilisi i le Sipaniolo, Potukale ma le Creole mo se kamupani masini faafomai faapitoa i togafitiga o le kanesa. E le gata i lea, na matou tuʻuina atu faʻaliliuga faʻamaonia mo se kamupani faʻapitoa tele, i gagana Europa e pei o Siamani, Italia, Farani, Sipaniolo ma Potukale.

le Matagaluega Auaunaga Fa'asalalau sa pisi foi i le masina o Aperila! Sa matou galulue fa'atasi ma se ofisa loia iloga o Los Angeles mo le 30-minute fa'amaonia ata vitio mai le Igilisi i le Saina Fa'afaigofie mo se fa'amasinoga.

Na matou tuʻuina atu se 96 vitio faʻaliliuga mai le Italia i le Igilisi mo se kamupani faʻalelei matagofie a Italia. Na matou tu'uina atu le aofa'i o le 436 minute fa'aliliuga vitio mo fa'amoemoega fa'aa'oa'oga mo se tasi o a'oga sili nifo o Los Angeles.

O lo tatou Matagaluega faaliliu sa matua toaga moni foi ia Aperila, ma matou te matua fiafia lava e vaai atu ua faateleina le numera o faaliliu upu i luga o le saite i masina taitasi! Na matou saunia se 2-aso i luga o le upega tafaʻilagi faʻaliliuga konafesi mo se kamupani taʻutaʻua taʻutaʻua o loʻo faʻatuina i le silia ma le 100 atunuu i le lalolagi atoa. Sa matou saunia foi se konafesi i luga ole laiga ile gagana Sipaniolo, EU Farani ma ASL. Ua matou saunia foi le tele o meafaigaluega eseese mo mea i luga ole laiga. O nei mea faigaluega e aofia ai potu laulau laulau, potu fa'ato'a atoa, masini feavea'i e ta'u na'o nisi. Na matou saunia talu ai nei meafaigaluega mo se kamupani taua Amerika o loʻo faʻamalamalamaina, gaosia, ma tuʻuina atu faʻafiafiaga masani. Na matou tu'uina atu fo'i se fa'aliliuga fa'aSipaniolo i luga o le 5 aso atoa mo se a'oa'oga mo se fa'alapotopotoga fa'apotopotoga a Amerika i Matu.

Na matou saunia le 2-aso o le fa'aliliuga mamao ole Gagana Fa'ailoga a Amerika mo se fonotaga a le APAC mo se kamupani e tu'ufa'atasia i le fa'atulagaina o fonotaga mo tagata logonoa po'o se vaega logonoa.

E le gata i lea, sa matou tu'uina atu fo'i se fa'aliliuga fa'aupuga fa'aArmenia mo se fa'apotopotoga fa'apolofesa Law lea e tu'uina atu auaunaga fa'aletulafono fa'apitoa.

AML-Global o lo'o tu i le su'ega o le taimi i le tu'uina atu o fa'aliliuga, fa'aliliuga, fa'aliliuga ma auaunaga fa'asalalau i pisinisi tuma'oti, malo i la'asaga uma, fa'aa'oa'oga ma fa'alapotopotoga e leai ni tupe. O a matou afe o tagata su'esu'e gagana i le lalolagi atoa ma 'au o tagata tomai fa'apitoa ua sauni e tautua.

Valaau Matou Nei: 1-800-951-5020, imeli i matou i translation@alsglobal.net Mo nisi fa'amatalaga, asiasi i la matou upega tafa'ilagi https://www.alsglobal.net pe mo se upusii alu i http://alsglobal.net/quick-quote.php ma o le a matou tali vave atu.

TATOU TALIINA UMA KATITI FA'AITUTUSI TELE

Upusii Vave