kan 2021

Mai er måneden som åpner døren til sommeren, i denne måneden stiger temperaturene, og for de som er heldige nok til å ha litt fritid, er stranden det perfekte stedet å slappe av og fange noen dyrebare stråler. Mai er også viktig fra synspunkt av teknologiske og vitenskapelige funn sammen med noen historiske hendelser som endret hendelsesforløpet for alltid.

I løpet av denne måneden ble den ubetingede overgivelsen av Tyskland signert, og dette førte til konklusjonen om de 2nd verdenskrig i Europa. Drapet på Osama Bin Laden av amerikanske spesialoperasjonsstyrker under et raid i Pakistan. Razziaen avsluttet et tiår langt søk etter mestersinnet terrorist som er assosiert med mange angrep, hvor den mest alvorlige er den 9.-11. Også i mai ble Nelson Mandela valgt til president i Sør-Afrika, dette akselererte den endelige slutten på segregeringen.

Vi kan også si at mai er "første gangs måned" siden mange første begivenheter fant sted. I mai ble det første stempelet gitt ut, Richard Nixon var den første presidenten som besøkte Kina, den første telegrafmeldingen ble sendt av oppfinneren Morse, The Pennsylvania Evening Post ble den første dagsavisen utgitt i Amerika, Amelia Earhart ble den første kvinnen som fløy solo over Atlanterhavet, den berømte 9. symfonien om Beethoven ble spilt for første gang, de to første Apple-butikkene dukket opp i Virginia og Glendale, Superhelter som Batman og Hulk gjorde sitt første opptreden, to av de mest kjente og verdsatte filmene Crow og Star wars ble vist på kino, og til slutt eskalerte menn for første gang Mount Everest.

Fødselsdager til kjente personer i mai:

4. MAI 1929, AUDREY HEPBURN: Husket som et av moteikonene i tiåret, sammen med skjønnheten og den delikate oppførselen, ble hun raskt en Hollywood-stjerne og spilte i mange minneverdige filmer. I en av de mest huskede "Breakfast at Tiffany's" har hun på seg en svart kjole som ble holdt som et perfekt eksempel på stil, noe som førte til at mange stjerner kopierte kjolen og stilen hennes, som fremdeles i dag anses å være elegant og passende.

11. MAI 1904, SALVADOR DALI: Han var en av de mest eksentriske og ukonvensjonelle kunstnerne i sin tid. Han endret kunstens regler ved å blande forskjellige malestiler fra de fargede periodene til kubismen og avantgarde-bevegelsen. Hans kunst inkluderte å gi en stemme til de forferdelige fakta som skjedde under borgerkrigen i Spania med "Guernica" -maleriet, som ble en av de mest kjente etter "Persistence of memory".

18. MAI 1897, FRANK CAPRA: Capra var en italiensk amerikansk regissørprodusent og skribent som ble den mest innflytelsesrike regissøren i løpet av 30- og 40-tallet. I løpet av disse tiårene laget han filmer som vant mange roser, og ble selv et symbol på den "amerikanske drømmen" som ble fortalt i filmene hans. Selv om suksessen avtok etter andre verdenskrigstid, er han fortsatt en grunnleggende referanse for de kommende amerikanske regissørene.

19. APRIL 1925, MALCOM LITTLE (AKA MALCOM X): Malcom X var sammen med martin Luther King og Nelson Mandela av de mest representative aktivistene for menneskerettighetene, spesielt en av afroamerikanere og fargede mennesker. Malcom X likte den muslimske religionen og begynte raskt å forkynne svart makt og oppmuntret til forandring på alle måter, inkludert noen former for vold. Han ble myrdet under en pressekonferanse i New York by. Imidlertid huskes han posthumt som hovedsakelig en positiv figur, som ønsket å avslutte skillet mellom hvite og svarte mennesker i Amerika.

29. MAI 1917, JOHN FITZGERALD KENNEDY (JFK):  Kennedy var den yngste mannen som noensinne ble valgt til presidentskapet som 42-åring, og den første romersk-katolske, han var den 35. amerikanske presidenten i historien. Han tjenestegjorde under den verste perioden av den "kalde krigen, med Russland og fant seg selv å håndtere den cubanske missilkrisen som heldigvis endte med å unngå en katastrofal atomkrig. Kennedy ble myrdet i Dallas 22. november 1963 og ble den fjerde presidenten som ble drept av en snikmorder. Noen mennesker mente at han var offer for en sammensvergelse, og andre at dette var resultatet av hans politiske valg.

Noen interessante prosjekter for oversettelse, tolking og media fullført i mai

Mai har vært en måned full av prosjekter og arbeid for selskapet vårt som leverte mange viktige prosjekter innen forskjellige felt.

De tolkeavdeling så en positiv økning i tolkeanmodninger på stedet, og dette er et tydelig tegn på at virksomheten tar seg betydelig opp, delvis takket være vaksinekampanjen mot Covid 19. Vi leverte Khmer-tolkning på stedet til den amerikanske advokaten for en rettssak i Washington DC-området, på stedet spansk samtidig tolking i Las Vegas på Aria Hotel for en to-dagers konferanse arrangert av et stort selskap i Las Vegas, og for en 2-dagers teaterfestival i New York til minne om Covid 19 ofre, der vi ga ekstern ASL (tegnspråk) tolking. Når det gjelder videotolkning (VRI), er denne tjenesten fortsatt sterkt etterspurt. Denne måneden leverte vi VRI, russisk simultantolkning for US Department of Justice i en miljøkriminalitetssak, og for en serie intervjuer utført av US Department of Agriculture ga VRI ekstern samtidig spansk tolking.

Når det gjelder multimediarbeid, vi leverte transkripsjoner / oversettelser og leverte et prosjekt bestående av Subtitling and Voiceovers på spansk og brasiliansk portugisisk for pedagogiske videoer for et av verdens største farmasøytiske selskaper. Dette fokuserte på å akselerere oversettelsen av kliniske vitenskaper for pasientbehandling av høy kvalitet, også for et myndighetsorgan ga vi en serie med flere opplæringsprogrammer og kurs som omhandler høyt nivå teknisk materiale innen rettshåndhevelse ved å tilby arabisk tale / fortelling.

Vår Oversettelse avdelingen har levert mange prosjekter i svært mange forskjellige bransjer. For det medisinske feltet oversatte vi en brukerhåndbok for et stort medisinsk bildebehandlingsselskap til tsjekkisk, dansk, slovakisk, svensk og fransk. For et stort advokatfirma leverte vi et prosjekt på over 60,000 17,000 ord juridiske dokumenter for internasjonal tjeneste på tysk, Dansk og spansk og sertifisert hvert dokument. For en velkjent, landsomfattende skriverprodusent, leverte vi oversettelsen av en 30,000 50,000-ords kompleks håndbok til tysk angående laserutskrift. Vi oversatte en forbrukertillitsrapport for et stort kommunalt vannområde til spansk, tagalog, koreansk, vietnamesisk, og for en velkjent Country Club ga vi oversettelse av en XNUMX XNUMX ord ansatt manual til spansk, og til slutt oversatte vi XNUMX XNUMX ord med flere menneskelige ressurser og energirapporter, studier og planer på fransk, spansk og vietnamesisk som arbeider med USAID.

AML-Global står tidstesten for å tilby oversettelse, tolkning, transkripsjon og medietjenester til privat industri, myndigheter på alle nivåer, utdannings- og ideelle organisasjoner. Våre tusenvis av lingvister over hele verden og team av dedikerte fagfolk er klare til å tjene.

Ring oss nå: 1-800-951-5020, send oss ​​en epost på translation@alsglobal.net For mer informasjon, besøk vår nettside https://www.alsglobal.net eller for et tilbud, gå til http://alsglobal.net/quick-quote.php og vi vil svare raskt.

VI ACCEPTERER ALLE STORE KREDITKORT

Raskt sitat