april 2021

April er måneden hvor våren er i full gang, med blomster som blomstrer og godt vær nærmer seg. Våren handler ofte om fornyelse og å se på det positive. USA har sett mange utfordringer startende fra den nylige historiske dommen mot politiet som drepte George Floyd til president Biden, og gjenopprette forholdet til Europa som gikk med på lover som beskytter miljøet for hele verden.

April har alltid vært en måned full av viktige historiske hendelser, og her kan vi utforske de som forandret vårt perspektiv på samfunnet og livet for alltid.

April er en måned som har vært historisk viktig for kvinnen. Denne måneden ble høyesterettsdommer Sandra Day O'Connor den første kvinnen som presiderte over USAs høyesterett og Susanna M. Salter ble borgermester i Argania, Kansas, den første kvinnelige borgmesteren som ble valgt i USA. Andre hendelser av interesse så dannelsen av NATO, som opprinnelig ble grunnlagt mot den russiske sovjetiske maktsoppgangen. Også den triste døden til borgerrettighetsikonet Martin Luther King, Jr., som ble skutt av en snikskytter i Memphis som førte til en lov som til slutt beskyttet afroamerikanere og fargede.

I april fant noen av de mest tragiske og farlige historiske øyeblikkene i den moderne historien sted. To viktige begivenheter var folkemordet i Ruanda og eksplosjonen ved Tsjernobyl-atomanlegget i Ukraina. Et annet øyeblikk skjedde med Apollo 13s ulykke i verdensrommet da den berømte setningen "Houston vi har et problem" ble uttalt. Den forferdelige senkingen av Titanic, skipet som skulle være usinkbar, traff et isfjell og kantret, var nok et forferdelig øyeblikk som skjedde i april. En annen tragisk hendelse var bombingen av den spanske byen Guernica som inspirerte flere malerier av den berømte Spania-maleren Salvador Dali.

På den annen side begynte flere positive kapitler i historien i april med frigjøringen av nazi-leiren i Birkenauin 1945 og april markerte også slutten på Vietnam-krigen i 1975. En annen viktig begivenhet var det første mennesket i rommet, Yuri Gagarin, grunnleggelsen av Metro Goldwin Mayer som skulle forandre kinohistorien for alltid. På en lettere tone, lanseringen av Gameboy som endret livet til millioner av tenåringer rundt ordet og etableringen av jorddagen den 22. april.

Fødselsdager til kjente personer i april:

4. APRIL 1965, ROBERT DOWNEY JR: Robert er en av de mest elskede skuespillerne i vårt århundre. Han startet som en ung skuespiller tidlig på 1970-tallet. Som mange unge skuespillere gjør, ble han hekta på mange stoffer og syntes det var vanskelig å fortsette håndverket. Han nådde stor suksess etter å ha gått gjennom flere rehabiliteringssentre. Hans store pause var å ta rollen som Toni Stark i Avengers Saga og rollen som Sherlock Homes, som han vant sin andre gyldne klode med. Siden har han spilt i mange andre bemerkelsesverdige filmer.

7. APRIL 1939, FRANCIS FORD COPPOLA: Etternavnet Coppola er allment anerkjent i kinoordet og nye filmskapere drømmer om å følge hans vei. Coppola er ikke bare en av tidenes beste filmskapere, men var også en sentral skikkelse for Hollywood på 60/70-tallet. Noen av hans titler du kanskje vet er Godfather, The Great Gatsby, Apocalypse nå, og han har mange andre smash-hits.

16. APRIL 1889, SIR CHARLES SPENCER CHAPLIN: (AKA Charlie Chaplin): April ser ut til å være den rette måneden å bli født i hvis du vil være en kjent kinoperson. Chaplin var en av de mest strålende tegneserierne i sin tid, han våget også å kjempe mot nazismen med tegneseriefilmen "The Great Dictator" der han satiriserte Hitler og avslørte seg politisk. Hans død var et stort tap for kinoen og generelt for menneskeheten selv. Han trodde alltid på menneskeheten og kjærligheten mellom alle menneskene.

17. APRIL 1837 JOHN PIERPONT MORGAN (AKA JP MORGAN): Han omorganiserte og konsoliderte en rekke sviktende selskaper for å gjøre dem utrolig lønnsomme. Han ble et av de rikeste menneskene i verden. Han var så rik i 1895, han hjalp til og med det sviktende amerikanske statskassen ved å gjennomføre et privat obligasjonssalg blant andre finansfolk for å fylle opp statskassen. I dag er selskapene under hans navn så kjent, inkludert finansselskapet JP Morgan.

23. APRIL 1564 WILLIAM SHAKESPEARE: Å si navnet hans betyr å henvise til de mest kjente diktene, historiene og bøkene som noensinne har blitt skrevet i historien. Shakespeare er enda år senere en av de mest leste, studerte og verdsatte litterære kunstnerne på denne planeten. Det er umulig for alle som lever i moderne tid, ikke å vite noe om hans verk og kunst.

Noen interessante prosjekter for oversettelse, tolking og media fullført i april

April førte mye virksomhet til selskapet vårt, og vi har som alltid vært opptatt med å levere prosjektet med den største forsiktighet til kundene våre. Noen av de bemerkelsesverdige prosjektene denne måneden i oversettelsesavdelingen inkluderte 25,000 45,000+ ord rumenske anskaffelsesprosjekter for et stort Avionics-selskap, en oversettelse for et velkjent teknologiselskap av en oversiktmanual for Mobile Service til: russisk, japansk, koreansk, tyrkisk, spansk , Polsk, italiensk og tysk. For et større universitet oversatte vi vedtektene og grunnloven til forenklet kinesisk og spansk. Videre leverte teamet over 20,000 XNUMX ord med svært teknisk produktinformasjon til japansk for en av verdens største farmasøytiske selskaper. Til slutt fullførte vi en rask oversettelse, i en to-dagers snuoperasjon, for et nasjonalt advokatfirma der vi oversatte et tyrkisk juridisk dokument på XNUMX XNUMX ord.

Vi leverte også to viktige prosjekter da vi transkriberte flere timer med lyd fra Farsi til engelsk for et stort advokatfirma. Vi fullførte et betydelig medieprosjekt og leverte manusoversettelse og arabisk taleoverføring for å programmere forbrukerinformasjon til et stort sykehusnettverk.

Tolkeavdelingen driver bisk business, hovedsakelig bestående av Virtual tolking (VRI) gjennom en Zoom-plattform. Vi fullførte dusinvis av prosjekter for advokatfirmaer, høyteknologiske selskaper, markedsressursfirmaer, ideelle organisasjoner samt pedagogiske kunder. Vi fullførte disse prosjektene på mange språk, inkludert amerikansk tegnspråk (ALS) CART, spansk, mandarin, koreansk, japansk, russisk arabisk, fransk, hebraisk, tyrkisk, swahili, hindi, tagalog for å nevne noen.

Vi begynner nå å se en betydelig økning av tolkning på stedet ettersom Covid 19 endelig er mer under kontroll og vaksiner distribueres mye. Avdelingen vår leverte tre dager med ASL-tolking på stedet i Universal Studios for Covid 19-trening. Vi leverte også tolking på stedet ved å tilby 6 ALS-tolker til en to-dagers konferanse som ble arrangert av en global ideell organisering som fremmer utdanning. For et stort ansettelsesfirma leverte vi også fire dager med sertifisert juridisk koreansk tolking for depo preps og deponering, og vi ga fransk samtidig tolking for en ideell organisasjon om rasemessig inkludering i bedrifter i afrikansk land. Innen det pedagogiske feltet leverte vi arabisk, ukrainsk, rumensk og fransk samtidig tolking for høyt teknisk opplæring og pågående kurs ved et større universitet og for en Ivy League Universitys konferanse Journalistikk og leverte portugisisk til spansk samtidig tolking. 

AML-Global står tidstesten for å tilby oversettelse, tolkning, transkripsjon og medietjenester til privat industri, myndigheter på alle nivåer, utdannings- og ideelle organisasjoner. Våre tusenvis av lingvister over hele verden og team av dedikerte fagfolk er klare til å tjene.

Ring oss nå: 1-800-951-5020, send oss ​​en epost på translation@alsglobal.net For mer informasjon, besøk vår nettside https://www.alsglobal.net eller for et tilbud, gå til http://alsglobal.net/quick-quote.php og vi vil svare raskt.

VI ACCEPTERER ALLE STORE KREDITKORT

Raskt sitat