Превод, толкување, услуги за транскрипција на виетнамски јазик

ВИЕТНОСКИ ЈАЗИК

Разбирање на виетнамскиот јазик и обезбедување на професионални виетнамски толкувачи, преведувачи и транскрипционисти

Американските јазични услуги (AML-Global) ја разбираат важноста на работата на виетнамски јазик. Повеќе од четвртина век, Американските јазични служби работеа со виетнамскиот јазик, како и со стотици други од целиот свет. Ние нудиме сеопфатни јазични услуги 24 часа, 7 дена во неделата ширум светот, обезбедувајќи виетнамски услуги за толкување, превод и транскрипција, заедно со стотици други јазици и дијалекти. Нашите лингвисти се мајчин јазик и писатели кои се проверени, овластени, сертифицирани, теренски тестирани и искусни во голем број специфични индустриски поставки. Виетнамскиот јазик е единствен и има многу специфични потекло и карактеристики.

Виетнамското и глобалното влијание врз виетнамската култура

Виетнамскиот јазик е официјален јазик што се зборува во Виетнам, официјално Социјалистичка Република Виетнам, е најисточната земја на полуостровот Индокина во Југоисточна Азија. Се граничи со Кина на север, Лаос на северозапад, Камбоџа на југозапад и Јужното Кинеско Море на исток. Културата на Виетнам е под влијание на соседна Кина. Поради долгата поврзаност на Виетнам со југот на Кина, една карактеристика на виетнамската култура е синовската должност. Образованието и само-подобрувањето се високо ценети. Историски гледано, полагањето на царските виетнамски испити беше единственото средство за виетнамците социјално да напредуваат. Во социјалистичката ера, културниот живот на Виетнам беше под длабоко влијание на медиумите контролирани од владата и културните влијанија на социјалистичките програми. За многу децении, странските културни влијанија беа избегнувани и акцентот беше ставен на ценење и споделување на културата на комунистичките нации како што се Советскиот Сојуз, Кина, Куба и други. Од 1990-тите, Виетнам забележа поголема изложеност на културата и медиумите во Југоисточна Азија, Европа и Америка.

Различните виетнамски дијалекти

Виетнамскиот традиционално е поделен на три дијалектни региони: северен, централен и јужен. Овие дијалектни региони се разликуваат најмногу во нивните звучни системи, но исто така и во вокабуларот (вклучувајќи го основниот вокабулар, неосновниот речник и граматичките зборови) и граматиката. Северно-централните и централните регионални сорти, кои имаат значителна количина на разлики во вокабуларот, генерално се помалку меѓусебно разбирливи за северните и јужните говорници. Има помали внатрешни варијации во јужниот регион од другите региони поради неговото релативно доцно населување од виетнамски говорници (околу крајот на 15 век). Северно-централниот регион е особено конзервативен. По должината на крајбрежните области, регионалните варијации се неутрализирани до одреден степен додека повеќе планинските региони зачуваат повеќе варијации.

Виетнамски речник

Како резултат на илјада години кинеска окупација, голем дел од виетнамскиот лексикон кој се однесува на науката и политиката е изведен од кинескиот јазик. Дури 70% од речникот има кинески корени, иако многу сложени зборови се кинеско-виетнамски, составени од мајчин виетнамски зборови во комбинација со кинески заеми. Вообичаено може да се направи разлика помеѓу мајчин виетнамски збор и кинеско позајмување, ако може да се повтори или неговото значење не се менува кога тонот се менува. Како резултат на француската колонизација, виетнамците исто така имаат зборови позајмени од францускиот јазик.

На кого ќе му верувате со вашите витални потреби за виетнамски јазик?

Виетнамскиот јазик е важен јазик во светот. Од витално значење е да се разбере општата природа и специфичните идиосинкразии на виетнамците. Од 1985 година, AML-Global обезбедува извонредни виетнамски толкувачи, преведувачи и транскрипции низ целиот свет.

Ажурирање на виетнамско толкување

Коронавирусот првпат дојде во САД во март 2020 година и продолжи да го менува нашиот работен пејзаж и да ја ограничува комуникацијата лице в лице. Свесни сме дека ова може да биде новиот модел на краток рок и со задоволство ви нудиме извонредни опции за толкување лице в лице.

Опциите за толкување се ефикасни, безбедни и исплатливи

(ОПИ) Толкување преку телефон

Нудиме интерпретирање преку телефон (OPI) на над 100 јазици. Нашата услуга OPI е достапна 24 часа/7 дена и е совршена за проекти со пократко времетраење и за проекти што се отстранети од вашите стандардни работни часови. Ова е исто така идеално за закажување во последен момент и е ефикасна и лесна за употреба алтернатива. Овој избор се нуди и однапред закажано и на барање. Кликни тука за повеќе информации.

(VRI) Видео далечинско толкување

Нашиот VRI систем се нарекува Виртуелно поврзување и може да се користи и на барање и однапред закажано. Нашите специјалисти за јазици се достапни 24 часа/7 дена, а нашиот систем е едноставен за поставување, сигурен, економичен и ефикасен. Кликни тука за повеќе информации.

Контактирајте нè или повикајте ни да откриете како можеме да помогнеме.

нашата Корпоративна канцеларија

ГИ ПРИФАЌАМЕ СИТЕ ГОЛЕМИ КРЕДИТНИ КАРТИЧКИ

Брз цитат