Услуги за превод, толкување, транскрипција на хебрејски јазик

ХЕВРЕЈСКИ ЈАЗИК

Разбирање на хебрејскиот јазик и обезбедување на професионални хебрејски толкувачи, преведувачи и транскрипционисти

Американските јазични услуги (AML-Global) ја разбираат важноста на работата на хебрејски јазик. Повеќе од четвртина век, Американските јазични служби работеа со хебрејскиот јазик, како и со стотици други од целиот свет. Нудиме сеопфатни јазични услуги 24 часа, 7 дена во неделата ширум светот, обезбедувајќи услуги за толкување, превод и транскрипција на хебрејски, заедно со стотици други јазици и дијалекти. Нашите лингвисти се мајчин јазик и писатели кои се проверени, овластени, сертифицирани, теренски тестирани и искусни во голем број специфични индустриски поставки. Хебрејскиот јазик е единствен и има многу специфични потекло и карактеристики.

Потеклото и ширењето на хебрејскиот јазик

Современиот збор „хебрејски“ е изведен од зборот „ivri“ кој пак може да се заснова на коренот „`avar“ што значи „преминување“. Сродното име Евер се појавува во Битие 10:21 и веројатно значи „оној што поминува“. Тој е познат од Евреите како „свет јазик“. Хебрејскиот јазик опстојувал низ вековите како главен јазик за пишани цели од сите еврејски заедници ширум светот за широк спектар на употреби; тоа значеше не само дека добро образованите Евреи во сите делови на светот би можеле да кореспондираат на заемно разбирлив јазик, и дека книгите и правните документи објавени или напишани во кој било дел од светот може да ги читаат Евреите во сите други делови, туку дека образован Евреин можел да патува и да разговара со Евреите на далечни места, исто како што некогаш свештениците и другите образовани христијани можеле да разговараат на латински.

Краток преглед на различната култура на Израел

Хебрејскиот е еден од официјалните јазици на Израел заедно со арапскиот. Израел е главен играч во светската економија и денес стои како суперсила. Државата Израел нуди многу во однос на културата, уметноста и историјата на светот. Различната култура на Израел произлегува од различноста на населението: Евреите од целиот свет со себе ги донесоа своите културни и религиозни традиции, создавајќи топење на еврејските обичаи и верувања. Израел е единствената земја во светот каде животот се врти околу хебрејскиот календар. Работните и училишните празници се определуваат со еврејските празници, а официјален ден за одмор е сабота, еврејската сабота. Израелската литература се врти околу поезијата и е под силно влијание на западната култура исто како што нејзината музика е под влијание на грчките и арапските ритми. Тел Авив, кој често се нарекува „град кој никогаш не запира“, е главната атракција за турнеја западњаци. Тој е жив, активен град со забава, култура и уметност, фестивали и богат ноќен живот.

Хебрејско писмо и модерно пишување

Современиот хебрејски е напишан од десно кон лево со помош на хебрејската азбука. Модерните писма се засноваат на „квадратната“ буква, позната како Ашурит (асирски), која била развиена од арамејското писмо. Во ракописот се користи курзивно хебрејско писмо, но буквите имаат тенденција да бидат покружни во форма кога се напишани со курзив, а понекогаш значително се разликуваат од нивните печатени еквиваленти.

На кого ќе му верувате со вашите витални потреби за хебрејски јазик?

Хебрејскиот јазик е важен јазик во светот. Од витално значење е да се разбере општата природа и специфичните идиосинкразии на хебрејскиот јазик. Од 1985 година, AML-Global обезбедува извонредни хебрејски толкувачи, преведувачи и транскрипции ширум светот.

Ажурирање на хебрејско толкување

Во март 2020 година, вирусот СОВИД 19 ги ​​погоди САД и продолжи да го менува нашиот работен пејзаж и да го ограничува личниот контакт. Сфаќаме дека ова може да биде нова норма некое време и со задоволство ви нудиме одлични алтернативи за интерпретирањето лично.

Безбедни, ефикасни и економични опции за толкување

Преведување преку телефон (OPI).

Ние исто така нудиме Преведување преку телефон (OPI). Ова е достапно 24 часа/7 дена и е идеално за кратки задачи, невообичаени работни часови, закажување во последен момент и е одлична, исплатлива и лесна за употреба алтернатива. Ова се нуди и во двата формати. На барање и однапред закажано. Кликни тука за повеќе информации.

Видео далечинско толкување (VRI)

Нашиот систем за VRI се нарекува Виртуелно поврзување и може да се користи и за работи на барање и за однапред закажани работи. Достапен е 24 часа/7 дена, лесен за поставување, сигурен, ефикасен и исплатлив. Кликни тука за повеќе информации.

Контактирајте нè или повикајте ни да откриете како можеме да помогнеме.

нашата Корпоративна канцеларија

ГИ ПРИФАЌАМЕ СИТЕ ГОЛЕМИ КРЕДИТНИ КАРТИЧКИ

Брз цитат