Услуги за превод, толкување, транскрипција на француски канадски јазик

ФРАНЦУСКИ КАНАДСКИ ЈАЗИК

Историја на француско-канадскиот јазик

Во текот на средината на 18 век, канадските колонисти родени во француска Канада се проширија низ Северна Америка и колонизираа различни региони, градови и градови. Денес, мнозинството Французи Канаѓани живеат низ Северна Америка, вклучувајќи ги САД и Канада. Оваа имиграција резултираше со зборување на француско-канадски низ Северна Америка и развој на различни различни дијалекти кои го прават овој уникатен јазик. Некои од нашите најголеми градови (Детроит, Њу Орлеанс) имаат големи Француско-канадски говорните популации создавајќи потреба за толкување и преведување. Покрај тоа, големите канадски градови како Торонто и Монтреал обезбедуваат огромна популација на француско-канадски говорници, промовирајќи уште поголема потреба за услуги за преведување и преведување.

Разбирање на француско-канадскиот јазик

Канадски француски се разликува од францускиот што се зборува во Франција по големото количество зборови што потекнуваат од абориџинските јазици. Меѓусебната разбирливост на францускиот Квебек со митрополитскиот француски е прашање на жестоки дебати меѓу многу лингвисти. Ако може да се направи споредба, разликите помеѓу двата дијалекти се веројатно поголеми од оние помеѓу стандардниот американски и стандардниот британски англиски и оние помеѓу мексиканскиот шпански и европскиот шпански. Тоа е исто така споредливо со растојанието помеѓу хрватскиот и српскиот, или говорниот норвешки и шведскиот, или чешкиот и словачкиот јазик. Франкофонските Канаѓани во странство мора малку да го изменат својот акцент за да бидат лесно разбирливи. Разликите во двата француски дијалекти се огромни колку и растојанието помеѓу Франција и Квебек. Јазичната конструкција, вокабуларот и изговорот се сосема различни. Францускиот Квебек генерално се категоризира под канадски француски, кој вклучува и други француски дијалекти што се користат во Канада. На Канадски француски дијалектот е постар од сегашниот француски француски дијалект, бидејќи само постепено растеше во популарност надвор од Франција, и беше повеќе изолиран бидејќи беше опкружен со доминантниот американски англиски јазик.

Толкување и преведување на француско-канадски

Како резултат на различните дијалекти и благите нијанси на Француско-канадски јазик, постои суштинска потреба за услуги за преведување и преведување за јавниот и приватниот сектор. Кога има потреба од овие услуги, апсолутно е неопходно да се ангажираат преведувачи и преведувачи кои се експерти. Тие треба да имаат солидна идиомска команда и широко културно знаење на нивните специјализирани јазици, обезбедувајќи точни и вистинити толкувања. Како резултат на зголемената потреба за овие услуги, сега е полесно да се најдат професионална услуга за толкување во кој било амбиент каде што има јазична бариера. Одредби за Конференции Преведувачки услуги, деловни конференции, состаноци, трговија, владини агенции и медицински конвенции лесно може да се организира. Исто така, кога има потреба од правно толкување, може да се обезбеди услуга за депонирање, интервјуа, судски постапки, медицински проценки, состаноци за барања за осигурување или каде било на друго место што можеби ќе треба да комуницирате на француско-канадски јазик.

Наоѓање на вистинската компанија за вашите потреби за толкување

Основана во 1985 година, Американските јазични услуги (AML-Global) со седиште во Соединетите држави еволуираа од интимно јазично училиште во водечка агенција за преведување и преведување каква што е денес. AML-Global обезбедува целосен опсег на меѓународни повеќејазични комуникациски услуги и ги нуди своите уникатни услуги ширум светот. American Language Services верува во обезбедување вистинска вредност за нашите клиенти. Од суштинско значење е целата наша работа да се врши доследно и со највисок квалитет. Нашиот стручно обучен персонал и обемните ресурси на француски канадски јазик ни даваат можност да им обезбедиме на нашите клиенти извонредна вредност преку супериорен квалитет и услуга. Основните елементи на нашата супериорна услуга се: навремено реагирање на потребите на клиентите, враќање на комуникациите до вас на брз и детален начин, обезбедување понуди за проекти кои се јасни и концизни, одговарање на прашања на искрен и корисен начин, како и постигнување на нашата цел. од 100% навремена испорака. Нашата суштинска основна вредност е комбинирање на ултра конкурентни цени со извонреден квалитет. Ние разбираме дека секој наш клиент е важен и нашата цел е целосно задоволство и долгорочни партнерства. Нашите јазични професионалци се достапни 24 часа/7 дена во неделата. Можете да стигнете до нас на нашата веб-страница (https://www.alsglobal.net) или на нашиот телефонски број на (800-951-5020)

Ажурирање на француско канадско толкување

Вирусот „Ковид19“ првпат ги погоди САД во март 2020 година. Овој страшен вирус привремено го промени начинот на кој работиме и, засега, ја смени употребата на интерпретирање лично. Ние признаваме дека ова ќе биде новиот модел на краток рок. Ние сме, исто така, горди што ви нудиме одлични алтернативи за живо, лице в лице толкување.

Лекови за толкување, безбедни, ефективни и економични

Преведување преку телефон (OPI)  

Услугите за толкување OPI се нудат на повеќе од 100 различни јазици. Нашите вешти лингвисти се достапни деноноќно, во секоја временска зона, 24 часа/7 дена. OPI е одличен за пократки повици и повици што не се во текот на вашето редовно работно време. Услугите на OPI се идеални и за итни случаи, каде секоја минута е важна и кога имате непредвидени потреби. OPI е исплатлив, лесен за поставување, лесен за употреба и можеби е вашата совршена опција. И двете услуги на барање и однапред закажани услуги се достапни за ваша погодност.

Кликни тука за повеќе информации.

 

Видео далечинско толкување (VRI)

Виртуелно поврзување е нашиот VRI систем и е достапен и однапред закажано и на барање. Нашите извонредни и талентирани јазични преведувачи се достапни кога ви требаат, во секоја временска зона, деноноќно, 24 часа/7 дена во неделата. Virtual Connect е лесен за користење, лесен за поставување, економичен, ефикасен и сигурна и продуктивна алтернатива. Кликни тука за повеќе информации.

  • Контактирајте нè или повикајте ни да откриете како можеме да помогнеме.

нашата Корпоративна канцеларија

ГИ ПРИФАЌАМЕ СИТЕ ГОЛЕМИ КРЕДИТНИ КАРТИЧКИ

Брз цитат