Услуги за превод, толкување, препис на мандарински, кинески јазик

МАНДАРИНСКИ ЈАЗИК НА КИНЕСКИОТ НАРОД

Разбирање на мандаринскиот јазик и обезбедување на професионални мандарински толкувачи, преведувачи и транскрипционисти

Американските јазични услуги (AML-Global) ја разбираат важноста на работата на мандаринскиот јазик. Повеќе од четвртина век, Американските јазични служби работеа со мандаринскиот јазик, како и со стотици други од целиот свет. Ние нудиме сеопфатни јазични услуги 24 часа, 7 дена во неделата ширум светот, обезбедувајќи услуги за толкување, превод и транскрипција мандарински, заедно со стотици други јазици и дијалекти. Нашите лингвисти се мајчин јазик и писатели кои се проверени, овластени, сертифицирани, теренски тестирани и искусни во голем број специфични индустриски поставки. Мандаринскиот јазик е единствен и има многу специфични потекло и карактеристики.

Официјален јазик на Кина: мандарински

Функционирајќи како официјален говорен дијалект на Кина, мандаринскиот јазик е најраспространетиот јазик во светот со 885 милиони говорници ширум светот. Мандаринскиот јазик се однесува на стандардниот кинески и се заснова на одреден мандарински дијалект што се зборува во Пекинг, официјалниот јазик на Кина и еден од четирите официјални јазици во Сингапур. Како и повеќето главни дијалекти, постои спор околу тоа дали мандаринскиот е дијалект или јазик единствен за себе. Ова има многу врска со сегашните поделби на кинескиот јазик, особено кантонскиот и како се развивал кинескиот јазик од различните начини на кои еволуирале дијалектите на стариот и средниот кинески. Бидејќи мандаринскиот јазик е најзборуваниот јазик во светот, соодветен преведувач, мајчин јазик на мандарински, е од суштинско значење кога се води бизнис на глобално ниво.

Кина и нејзината нова улога како суперсила

Туризмот во Кина експлодираше откако Олимписките игри во 2008 година го зафатија спортскиот свет и неверојатниот спектакл на церемонијата на отворање ги воодушеви присутните. Со површина од 9.6 милиони квадратни километри, Народна Република Кина е трета или четврта по големина земја во светот по вкупна површина и втора по големина по површина. Ја има најголемата популација на луѓе насекаде во светот и постојано прераснува во суперсила со своите ефикасни фабрики за производство. Кина активно ги развива своите софтверски, полупроводнички и енергетски индустрии за да им се спротивстави на САД, вклучително и обновливите извори на енергија како што се хидро, ветерот и соларната енергија. Во обид да го намали загадувањето од постројките што горат јаглен (црвената харинга на аргументот за глобалното затоплување), Кина е пионер во распоредувањето на нуклеарни реактори, кои работат поладни и побезбедни, а да не зборуваме за многу помалку загадување. Бидејќи Кина е на врвот да стане суперсила, глобалното внимание е насочено кон пазарот и економијата и како тоа влијае на другите големи земји. Кина, исто така, поддржува голема туристичка индустрија, со градови како Шангај и Пекинг кои угостителуваат за милиони меѓународни туристи годишно. Успехот на Олимпијадата во 2008 година испрати порака до светот дека Кина е подготвена да води и да го заземе своето место меѓу најмоќните нации во светот.

Мандаринскиот и неговите сличности со англискиот

Мандаринскиот е сличен на англискиот по многу од неговите синтаксички карактеристики. Често формира реченици со наведување на тема и следење со прирок. Прирокот може да биде непреодлив глагол, преоден глагол проследен со директен објект, глагол за поврзување проследен со предикатен номинатив итн. Мандаринскиот се разликува од англискиот по тоа што формира друг вид реченица со наведување тема и следење со коментар . Мандаринскиот се разликува од англискиот во разликувањето помеѓу имињата на нештата, кои можат да стојат како предикатни номинативи и имињата на карактеристиките. Мандарините нема напнати. Наместо тоа, користи комбинација од маркери за аспекти и маркери на модалитет.

На кого ќе му верувате со вашите витални потреби за мандарински јазик?

Мандаринскиот јазик е важен јазик во светот. Од витално значење е да се разбере општата природа и специфичните идиосинкразии на мандаринскиот јазик. Од 1985 година, AML-Global обезбедува извонредни мандарински толкувачи, преведувачи и транскрипции низ целиот свет.

  • Контактирајте нè или повикајте ни да откриете како можеме да помогнеме.

нашата Корпоративна канцеларија

ГИ ПРИФАЌАМЕ СИТЕ ГОЛЕМИ КРЕДИТНИ КАРТИЧКИ

Брз цитат