Услуги за превод, толкување, транскрипција на германски јазик

ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК

Разбирање на германскиот јазик и обезбедување на професионални германски преведувачи, преведувачи и транскрипционисти

Американските јазични услуги (AML-Global) ја разбираат важноста на работата на германски јазик. Повеќе од четвртина век, American Language Services работи со германскиот јазик, како и со стотици други од целиот свет. Нудиме сеопфатни јазични услуги 24 часа, 7 дена во неделата ширум светот, обезбедувајќи германски услуги за преведување, превод и транскрипција заедно со стотици други јазици и дијалекти. Нашите лингвисти се мајчин јазик и писатели кои се проверени, овластени, сертифицирани, теренски тестирани и искусни во голем број специфични индустриски поставки. Германскиот јазик е единствен и има многу специфични потекло и карактеристики.

Германски во Германија

германски се зборува во Германија, Австрија, Швајцарија, Лихтенштајн, Луксембург и во многу други делови од светот како што се Америка и Африка. Од 2006 година се нарекува себеси земја на идеи. Германската култура започна многу пред подемот на Германија како национална држава и го опфати целиот свет во кој се зборува германски. Од своите корени, културата во Германија е обликувана од главните интелектуални и популарни струи во Европа, и религиозни и секуларни. Како резултат на тоа, тешко е да се идентификува специфична германска традиција одвоена од пошироката рамка на европската висока култура. Друга последица на овие околности е фактот што некои историски личности, како Волфганг Амадеус Моцарт, Франц Кафка и Сезан, иако не се граѓани на Германија во модерна смисла, мора да се разгледуваат во контекст на германската културна сфера за да се разберат нивните историска состојба, работа и општествени односи. Од прославата на Светското првенство во 2006 година, внатрешната и надворешната перцепција за националниот имиџ на Германија се промени. Во годишните глобални истражувања познати како Индекс на национални брендови, Германија стана значително и постојано повисоко рангирана по турнирот. Луѓето во 20 различни држави беа замолени да ја проценат репутацијата на земјата во однос на културата, политиката, извозот, нејзиниот народ и нејзината привлечност за туристите, имигрантите и инвестициите. Германија е прогласена за најценета нација во светот меѓу 50 земји во 2008 година.

Потекло на германскиот јазик

Германскиот е западногермански јазик, кој е поврзан и класифициран заедно со англискиот и холандскиот. Тој е еден од главните светски јазици и најраспространет мајчин јазик во Европската унија. Низ светот, германскиот јазик го зборуваат приближно 105 милиони мајчин јазик, а исто така и од околу 80 милиони луѓе што не го зборуваат мајчиниот јазик. Стандардниот германски јазик нашироко се изучува во училиштата, универзитетите и Гете институтите ширум светот. Историјата на јазикот започнува со поместувањето на високогерманските согласки за време на периодот на миграција, со што се одвојуваат старо-горногерманските дијалекти од старосаксонските. Германскиот јазик порано бил јазик на трговија и владеење во Хабсбуршката империја, која опфаќала голема област од Централна и Источна Европа. До средината на 19 век тој во суштина беше јазик на жителите на градот низ поголемиот дел од Империјата. Тоа укажува дека говорникот бил трговец, урбанист, а не нивната националност. Зголемената употреба на англискиот јазик во германскиот високообразовен систем, како и во бизнисот и во популарната култура, доведе до тоа различни германски академици да наведат, не нужно од целосно негативна перспектива, дека германскиот јазик е јазик во опаѓање во неговата родна земја.

Развојот на германскиот јазик

Поголемиот дел од германскиот речник е изведен од германската гранка на индоевропското јазично семејство, иако има значителни малцинства на зборови изведени од латински и грчки, а помала количина од француски и неодамна англиски. Во исто време, голема е ефикасноста на германскиот јазик во формирањето еквиваленти за странски зборови од неговиот наследен репертоар на германските стебла. Германскиот јазик се пишува со латиница покрај 26-те стандардни букви. Во принцип, кратките самогласки се отворени, а долгите се затворени. Значителен дел од англискиот вокабулар е сроден со германските зборови, иако заедничкото потекло може да биде донекаде заматено со различни промени во фонетиката, значењето и правописот.

На кого ќе му верувате со вашите витални потреби за германски јазик?

Германскиот јазик е важен јазик во светот. Од витално значење е да се разбере општата природа и специфичните идиосинкразии на германскиот јазик. Од 1985 година, AML-Global обезбедува извонредни германски преведувачи, преведувачи и транскрипции ширум светот.

Германски преведувачки и јазични услуги во свет кој постојано се менува

Во март 2020 година, беше прогласена национална вонредна состојба кога коронавирусот ги погоди Соединетите држави. Тоа продолжи да го менува нашиот работен пејзаж и да го ограничува личниот контакт. Сфаќаме дека ова може да биде нова норма некое време и со задоволство ви нудиме одлични опции за интерпретирање лично.

Безбедни, економични и ефикасни опции за толкување

Преведување преку телефон (OPI).

Ние исто така нудиме Преведување преку телефон (OPI). Ова е достапно 7 дена / 24 часа и е прекрасно за пократки задачи, оние кои се исклучени од нормалното работно време или закажување во последен момент. Тоа е и е одлична, исплатлива и лесна за употреба алтернатива. Ова се нуди и однапред закажано и на барање. Кликни тука за повеќе информации.

(VRI) Видео далечинско толкување

Нашиот систем за VRI се нарекува Виртуелно поврзување и може да се користи и однапред закажано и на барање и е достапно 24 часа/7 дена. тој е исплатлив, лесен за поставување, сигурен и ефикасен. Кликни тука за повеќе информации.

  • Контактирајте нè или повикајте ни да откриете како можеме да помогнеме.

нашата Корпоративна канцеларија

ГИ ПРИФАЌАМЕ СИТЕ ГОЛЕМИ КРЕДИТНИ КАРТИЧКИ

Брз цитат