ТРАНСКРИПЦИЈА НА МАРКЕТИНГ ИСТРАЖУВАЊЕ

Денешниот деловен свет има огромна потреба од услуги за транскрипција на странски јазици. Во ниту едно поле ова не е повистинито отколку во арената на истражување на пазарот. Препишувајќи ги одговорите на клиентите, можеме да им дадеме на бизнисите увид во желбите и желбите на нивниот целен пазар.

Додека многу од нашите конкуренти дури сега покажуваат интерес за ова растечко поле, Американските јазични услуги (AML-Global) работи во маркетинг истражување од 1985 година.

Што всушност е транскрипција?

Да почнеме со дефинирање на транскрипцијата. Транскрипцијата е процес на конвертирање на аудио и видео во пишан текст. Ако ова вклучува повеќе од еден јазик, тогаш транскриптите може да се направат на двата јазика. Со денешната напредна технологија, работата за транскрипција стана многу попрецизна и разновидна. Крајниот резултат може да се испорача во широк спектар на физички и дигитални формати.

Двата типа на транскрипција

  • Дословно: Ова е најчестиот тип на транскрипција. Оваа варијација бара транскрипционистот да го конвертира материјалот од аудио во текст, збор до збор, без никакво сумирање.
  • Сумирано: Овој тип му овозможува на транскрипционистот да ги исече непотребните информации од аудиото. Ова обично се користи кога клиентот е во временска криза.

На што работиме

Може да ги најдете нашите стручни транскрипции кои се обиколуваат на настани како што се:

  • Фокус групи
  • Интервјуа со клиенти
  • состаноци
  • Истражувања

4 причини да дозволите AML-Global да управува со вашите транскрипции за маркетинг истражување

Нашиот јазичен сетНашата разновидност на форматинашиот квалитет Нашата брзина
Вештите транскрипционисти за маркетинг истражување работат на преку 150 различни јазици. AML-Global работи со речиси секој формат на дигитални или физички медиуми. MP3, ЦД-а и ДВД-а се само неколку примери. Работиме неуморно за да ја обезбедиме точноста на нашите транскрипции за маркетинг истражување. Има причина зошто сме ISO сертифицирани. AML-Global вредно работи за да ги исполни сите рокови на клиентите. Нашата технологија и робусните тимови за управување со проекти го олеснуваат тоа.

Некои од нашите среќни клиенти

Кликни тука за да ја видите нашата листа на клиенти.

Подготвени да започнете?

Ние сме секогаш тука за вас. Контактирајте не преку е-пошта на Translation@alsglobal.net или јавете ни се на 1-800-951-5020 за брза понуда. 

ГИ ПРИФАЌАМЕ СИТЕ ГОЛЕМИ КРЕДИТНИ КАРТИЧКИ

Брз цитат