МЕДИУМСКИ ТРАНСКРИПЦИИ

Американските јазични услуги (AML-Global) се истакната фигура на пазарот за транскрипција на медиуми. Благодарение на зголемената побарувачка за пишана содржина, транскрипциите се една од најбрзо растечките услуги во јазичната индустрија. Како резултат на тоа, услугите за транскрипција се многу барани и се користат од мноштво компании, институции и поединци. Но, тоа навистина не влијае на медиумската индустрија. Тие со години се на бендот за транскрипција.

Медиумите и забавната индустрија генерално имаа огромна потреба од услуги за транскрипција. За да се исполнат нивните потреби потребна е компанија со голем јазичен сет, брзо време на реализација, доволно искуство и висококвалитетна студиска опрема. Како компанија, горди сме што ги имаме сите четири.

Каде работиме

Медиумската и забавната индустрија има изненадувачка разновидност. Подолу е само мал примерок од организации со кои работат нашите специјалисти за транскрипција на медиуми:

  • Производствени компании
  • Филмски продуценти
  • Телевизиски станици
  • Филмски студија
  • Независни филмаџии
  • Радио станици
  • кабел
  • Стриминг медиуми

Што всушност е транскрипција?

Транскрипцијата е процес на претворање на говорниот јазик во текст. Во случаите кои вклучуваат повеќе од еден јазик, добиениот текст потоа се предава на професионален преведувач. Благодарение на модерната технологија, работата со транскрипција стана многу попрецизна и поефикасна. Транскрипциите се произведуваат и испорачуваат во широк спектар на формати.

Двата типа на транскрипции се:

  • Дословно: Медицинските клиенти речиси секогаш сакаат буквално транскрипции. Ова значи дека тие сакаат она што се зборува да се снима од збор до збор без измена.
  • Сумирано: Во медицинската индустрија, овој тип на транскрипција е редок. Но, сумирана транскрипција е онаа каде што лицето што ги снима информациите може да ги отстрани непотребните информации и да извлече свои заклучоци.

4 причини да изберете AML-Global за вашата работа за транскрипција на медиуми

Нашата брзинаНашата разновидност на форматинашиот квалитетНашата јазична разновидност
AML-Global дизајнираше и имплементира процес на транскрипција што овозможува брзи времиња на пресврт. AML-Global работи со сè, од ДВД-а, Blu-ray, ЦД-а и дигитални датотеки. Ако е снимен, можеме точно да го транскрибираме. Секој процес во AML-Global беше дизајниран имајќи го предвид квалитетот. Како доказ за нашите процеси за квалитет, ние сме и ISO 9001 и ISO 13485 сертифицирани. Ние не сме само транскрипционисти. И ние сме преведувачи. AML-Global нуди над 150 јазици за транскрипција, вклучувајќи ги и најчестите до различни ретки јазици. 

Некои од нашите среќни клиенти

Кликни тука за да ја видите нашата листа на клиенти.

Подготвени да започнете?

Ние сме секогаш тука за вас. Контактирајте не преку е-пошта на Translation@alsglobal.net или јавете ни се на 1-800-951-5020 за брза понуда. 

ГИ ПРИФАЌАМЕ СИТЕ ГОЛЕМИ КРЕДИТНИ КАРТИЧКИ

Брз цитат