ИЗНАЈМУВАЊЕ НА ОПРЕМА ЗА ТОЛКУВАЊЕ

Американскиот јазичен сервис (AML-Global) нуди ефикасна и најсовремена аудио опрема за дневно, неделно и долгорочно изнајмување. Зошто да купувате опрема за преведување кога можете само да ја изнајмите од нас. Без разлика дали ви треба пренослива опрема, целосно затворени кабини, кабини за шепот или која било друга опрема - ние ве покриваме.

Целосна техничка поддршка
Ние исто така нудиме целосна техничка поддршка и на лице место и од далечина. Нашиот стручен персонал ќе обезбеди консултации пред настанот, како и целосна техничка поддршка на лице место. За комуникација пред настанот, се консултираме со вашиот тим на лице место во врска со координацијата на испораката, логистиката, потребите за опрема и поставувањето. Ние, исто така, се грижиме за сите тестирања, промени на батеријата и поставки за фреквенција пред да започне вашиот настан. Ова ви овозможува мир на умот и време што ви треба за да можете да се фокусирате на други прашања за да се осигурате дека вашиот настан ќе се одвива непречено и без пречки.

Безбедносни протоколи и одржување на опремата
Ова е особено важно сега поради тековната пандемија Ковид-19. AML-global е пред кривата на безбедност и одржување на опремата многу години. Како дел од нашиот процес и процедури за сертификација ISO, имаме долготрајни протоколи за безбедност и одржување за опремата што нашите клиенти ја користат за нивните конференции и настани.

Нашите цени
Се гордееме што ви обезбедуваме опрема со највисок квалитет и најефикасен превоз по цена конкурентна цена. Ако најдете пониска цена, ќе ја усогласиме или ќе ја победиме. Сите цени се вршат на индивидуален проект.

Каталог за изнајмување на опрема за толкување на AML-Global

Ние нудиме Вилијамс Звук и други врвни брендови за да се обезбеди најквалитетна аудио изведба за вашиот настан. Подолу ќе најдете детална листа на достапни артикли:

име на продуктОписВизуелна
8-канален FM ресивер PPA R72-37N од 8 MHzFM-приемникот располага со лесно за користење, ротирачко копче за избор со 8 канали со пристап до 8 претходно поставени широкопојасни фреквенции помеѓу 72-76 MHz.
FM ресивер PPA R38N
FM R38N е FM-приемник со 17 канали со OLED екран со висока резолуција.
Слушалки на преклопување (моно) HED 021FM R38N е повеќеканален FM-приемник со OLED екран со висока резолуција. Користете со PPA R37-8N и PPA R38N.
Лично тело-пакет предавател PPA T46Лесен и пренослив, овој предавател ќе емитува глас или друг звук на еден од 17-те достапни канали.
Еднонасочен микрофон со лента за глава MIC 100Еднонасочен микрофон со лента за глава, приклучок со прав агол од 3.5 mm, подобрен отпор на RF, идеален за средини со висока бучава, еднонасочен кондензатор. Користете со PPA T36 и PPA T46.
Личен предавател на FM базна станица PPA T55Овој професионален предавател се одликува со моќен микропроцесор, елегантен дигитален дисплеј и лесни за користење контроли од менито. Брзо избирајте помеѓу глас, музика или помош за слух во менито за претходно поставени апликации. 
Контролна конзола за преведувач IC-2Williams Sound IC-2 е аудио контролен центар за симултано толкување на еден или повеќе јазици. Како самостојна единица, овозможува еден или два преведувачи да ги следат изворите на подот или релето, да ги активираат влезовите на микрофонот и да го насочат сигналот за толкување до една од двете јазични групи. Идеален за конференции во стил на презентација на најмногу 14 јазици.

Микрофон MIC 045 со слушалки за поништување на шум со две уши
Микрофон со слушалки за поништување на шум со две уши, (2) приклучоци од 3.5 мм, кабел од 39 инчи, кардиоиден кондензатор, 150-18 kHz. Користете со конзола за преведувач IC-2.
Целосно капсулиран Booth Messenger ES-12-PB-8004Секој панел е изграден со ABS пластика надворешноста со посебен изолиран звучно изолиран панел од фиберглас. Материјалот е отпорен на пожар UL-723. Внатрешната обвивка е изработена со декоративен текстил 100% полиестер. Памук од 9 мм. Плетена густина и тежина од 60 гр. на метар. Врамувањето е ПВЦ истиснување со уникатен концепт за поврзување со индустриски велкро за лесно склопување без алат.
Кабина на масата Whisper Cube TB-0070Секој панел е изграден со надворешна обвивка од проширен винил со специјална звучна бариера од акустична пена и MIL-B131-H ламинирачка алуминиумска фолија. Внатрешната обвивка е изработена со декоративен 100% полиестер памук со густина на ткаење 9 mm, врамувањето е ПВЦ истиснување со висока густина со уникатен концепт на поврзување со индустриски велкро за лесно склопување без алат.
Линеарен PCM рекордер Tascam DR-100MKIIDR-100MKII е висококвалитетен линеарен PCM рекордер во составот на практични снимачи на TASCAM, кој поддржува формат од 24 бити/96 kHz.
Microflex Gooseneck микрофон SHURE MX412MX412 испорачува одговор на сè што сакате да слушаат - и го контролира она што вие не го слушате. Неговиот одличен звук и сигурни перформанси, без бучава или одвлекување на вниманието. Дури и инсталацијата беше преиспитана и реинженерирана за да биде поедноставна и помазна за AV интеграција. Прецизен, приспособен звук за говор за големината на собата
Премиум компактен миксер со 16 канали/4 автобуси Mackie 1604-VLZ3Компактниот миксер Mackie 1604-VLZ3 Premium 16-канален/4-автобус се надоврзува на наследството на најпродаваниот миксер 1604-VLZ Pro. 16 предзасилувачи на микрофон од втората генерација на XDR2 со студиски квалитет, заедно со редизајнираните 3-бендови активни EQ кола, му даваат на 1604-VLZ3 својот значително подобрен квалитет на звукот.

Specialty Areas

Legal Interpreting, Educational Interpreting, Interpreting Services, Conference Interpreting, American Sign Language, CART Services, Host & Tour Interpreting, Interpreting Equipment Rentals, Equipment Purchases, Market Research Interpreting, On-Site Interpreting, Video Remote Interpreting (VRI) – Virtual Connect, Over The Phone Interpreting (OPI).

Подготвени да започнете?

Ние сме секогаш тука за вас. Контактирајте не преку е-пошта на Interpreting@alsglobal.net или јавете ни се на 1-800-951-5020 за брза понуда. 

ГИ ПРИФАЌАМЕ СИТЕ ГОЛЕМИ КРЕДИТНИ КАРТИЧКИ

Брз цитат