Решенија за технологија за превод:

Американските јазични услуги (AML-Global) нудат технологии кои обезбедуваат поголема ефикасност, подобрена безбедност и зголемени заштеди на трошоците. Во денешното високо конкурентно глобално опкружување, од суштинско значење е јазичните компании да останат пред конкуренцијата. 
 
AML-Global е горд што ја користи водечката технологија во индустријата во текот на нашиот процес на преведување. Нашите алатки се неутрални за продавачите, дозволувајќи им на нашите клиенти да споделуваат складишта на содржина не само со AML-Global, туку и со кој било провајдер што ќе го изберат. Имаме и софтверски производи кои можат да ја олеснат локализацијата во средини за CMS и бази на податоци.

Така, можете да бидете спокојни знаејќи дека AML-Global има техничко знаење за да се справи со вашиот јазичен проект

AML-GLOBAL 5.0

AML Global 5.0 е комерцијален систем за управување со превод развиен од American Language Services (AML-Global). Тоа не само што го подобрува искуството на нашите клиенти, туку и им заштедува пари и го забрзува процесот на преведување.

Поставете ја вашата заштитена сметка кликнете: Клиенти-Креирај сметка

Поставете ја вашата заштитена сметка кликнете: Клиенти-Креирај сметка

Предности на системот AML Global 5.0

Системот AML Global 5.0 обезбедува бројни придобивки за нашите клиенти:

  • Пристап 24/7: Нашите клиенти можат да бараат, иницираат, следат, прегледуваат и преземаат проекти преку лозинка. Овој систем и неговото биро за помош се достапни 24/7.
  • Безбедносни мерки: AML Global користи мрежи во согласност со SSL за пренос и одржување на датотеки. Ова обезбедува доверливост на податоците. Ние, исто така, вработуваме специјализиран ИТ тим за да прави резервни копии на нашите сервери и хард дискови на дневна основа.
  • Преведувачка меморија (TM): Оваа функција е во основата на современиот процес на преведување. Со анализа на новите документи за повторувачки зборови и фрази, TM ја подобрува конзистентноста на вашата содржина и ви заштедува пари.
  • Употребливост: Преводите можат да бидат поднесени и примени од повеќе луѓе во една организација. Секое лице ќе создаде најавување и ќе биде ограничено на неговите или нејзините проекти. Менаџерите, пак, ќе можат да видат сè што е во најава. Сето ова е поврзано со интуитивен интерфејс, лесен за користење.
  •  Сè-во-едно: Порталот работи заедно со нашите други системи за да им овозможи на клиентите да ја администрираат својата работа каде било, во секое време.

CAT алатки:

Американските јазични услуги користат најсовремени алатки за превод со помош на компјутер (CAT) за да се олесни повторната употреба на претходно преведените содржини зачувани во преведувачката меморија (TM). Овие алатки, како што е опишано подолу, им помагаат на проектите на организацијата, ги забрзуваат временските рокови за испорака, додека ја подобруваат севкупната конзистентност на преводот и многу важно помагаат да се намалат трошоците.

Софтвер за преводна меморија (TM)

Софтверот за преведувачка меморија е важен елемент во процесот на преведување. Ова ни овозможува да ја забрзаме брзината на преводот на нашиот тим додека одржуваме високо ниво на конзистентност и супериорен квалитет. Ова е критично кога ќе откриеме дека иста или слична содржина се преведува одново и одново. Ги користиме алатките на TM како што се SDL Trados Professional, Word Fast и други за да ги обезбедиме сите алатки потребни за уредување и прегледување на висококвалитетни преводи, управување со проекти и терминологија во едно сеопфатно моќно решение.

Преведувајте побрзо и попаметно додека му претставувате унифициран бренд на светот. SDL Trados Studio е целосна преведувачка средина за јазични професионалци кои сакаат да уредуваат, прегледуваат и управуваат со проекти за превод, како и корпоративна терминологија. Испорачајте локализирана содржина од светска класа за да ги поддржите вашите напори за глобална продажба и маркетинг со софтвер на кој му веруваат над 250,000 професионалци за превод ширум светот.

Поимници на повластени термини

Важен елемент во овие различни TM алатки е создавање, одржување и ажурирање на поимници за повластена употреба. Секој клиент има свои омилени, преферирани начини за кажување одредени зборови, фрази или сопствени изрази. Ние тесно соработуваме со нашите клиенти да имплементирајте ја нивната повластен список со зборови. Ова значи дека на сите идни проекти секогаш се одржуваат преференциите за избор на зборови на нашите клиенти. Ова е исто така важно бидејќи тоа ни овозможува да завршиме проекти побрзо со поголема конзистентност како и заштедете ги парите на нашите клиенти на попусти за повторување. 

Архивирање на проектот

Имаме комерцијално развиен систем кој ни овозможува безбедно и безбедно зачувајте, архивирајте и правете резервна копија сите податоци кои се користат облак технологија. Ова се прави со сегментирање на конкретни проекти на клиентите според голем број критериуми за пребарување.

Некои од нашите среќни клиенти

Кликни тука за да ја видите нашата листа на клиенти.

Подготвени да започнете?

Ние сме секогаш тука за вас. Контактирајте не преку е-пошта на Translation@alsglobal.net или јавете ни се на 1-800-951-5020 за брза понуда. 

ГИ ПРИФАЌАМЕ СИТЕ ГОЛЕМИ КРЕДИТНИ КАРТИЧКИ

Брз цитат