Телефонски, виртуелно или лице в лице?

Кој најмногу одговара на моите потреби?

Толкувањето може да се врши поинаку и е флексибилно и приспособливо во зависност од задачата и нејзините специфични барања. Како што е примената на различни вештини за учење и различни форми на толкување може да им помогне на луѓето на кои можеби им треба. На пример, ако барањето за добивање преведувач е итен случај и доаѓа со кратко известување, тоа да се направи преку телефон може да биде многу полесно за двете страни. Алтернативно, задачите може да се вршат од далечина, како термин за здравствена/нега, што го прави визуелно и полесно за пациентите и нивните лекари, достапни речиси во секое време, секој ден и секаде со закажување на повиците. Или ако е така, преведувачот и клиентот можат директно да се сретнат за да разговараат за сè. Единствено важно е дека секој начин треба целосно да ги задоволи вашите потреби и да заврши со проблемот на јазична бариера помеѓу вас и вашата цел.

Толкување во Атланта, Џорџија

Во Атланта, можете да најдете големи заедници кои зборуваат многу други јазици и дијалекти освен англискиот. ASL е пример за зголемена побарувачка во рамките на барањата за толкување, така што наоѓањето луѓе кои се специјализирани да го прават тоа професионално станува подостапно. Шпанскиот е единствениот јазик што добива најмногу барања, а иако е широко распространет, има многу други јазици, како корејски или кинески. Во Атланта се и заедниците што зборуваат арапски, кои бараат помош во комуникацијата.

Давањето шанса на овие луѓе да комуницираат, да бидат разбрани, да ги обноват своите животи и да придонесат за нивните нови заедници е еден од главните приоритети на овие јазични услуги. Тие се наши колеги, пријатели, соседи, семејство, наставници и здравствени работници. Можеме да направиме подобро место заедно со тоа што ќе им дадеме соодветна помош, со што ќе ги приближиме сите еден чекор поблиску.

Направете го светот помал со толкување

Толкувањето е за оние на кои им е потребна помош за разбирање англиски. Разбирањето меѓусебно ќе ги зближи луѓето; внимателно слушање и разбирање на потребите и интересите на другите луѓе ќе почне да прави позитивни промени. Бизнисот и образованието обично се најпреименуваните сектори, но во случајот со Атланта, можеме да откриеме дека човечките ресурси се на врвот на листата. Познато е дека ова е еден од главните градови во САД кој прима значителен број бегалци годишно, кои доаѓаат од целиот свет, создавајќи различни заедници и мултикултурна средина исполнета со различни јазици, дијалекти и традиции. Толкувањето е алатка за зближување на луѓето и тоа е значајно барање, особено во областите каде што концентрацијата на меѓународни поединци е висока.

Дозволете ни да ви помогнеме да се приближите!

American Language Services е компанија за јазични услуги со длабоки корени со речиси четири децении искуство. Толкување на лице место, видео-далечинско толкување и преку телефон се трите стандардни опции за толкување што ги нудиме. Но, ние исто така им обезбедуваме на нашите клиенти превод, транскрипција и разни медиумски услуги.

Ние обезбедуваме јазични услуги за приватниот и јавниот сектор, како што се владини, образовни и непрофитни организации.

Дали имате барање?

Јавете ни се сега: 1-800-951-5020 за дополнителни информации или брза понуда за вашиот следен проект.

ГИ ПРИФАЌАМЕ СИТЕ ГОЛЕМИ КРЕДИТНИ КАРТИЧКИ

Брз цитат