voi 2021

Toukokuu on kuukausi, joka avaa oven kesälle, tässä kuussa lämpötilat nousevat ja niille, joilla on onnekas vapaa-aikaa, ranta on täydellinen paikka rentoutua ja tarttua arvokkaisiin säteisiin. Toukokuu on merkittävä myös teknisten ja tieteellisten löydösten kannalta yhdessä joidenkin historiallisten tapahtumien kanssa, jotka muuttivat tapahtumien kulkua ikuisesti.

Tämän kuun aikana allekirjoitettiin Saksan ehdoton antautuminen, mikä johti 2: n päätökseennd maailmansota Euroopassa. Yhdysvaltain erityisoperaatiojoukkojen Osama Bin Ladenin tappaminen Pakistanissa tehdyn raidan aikana. Raid päättyi vuosikymmenen pituiseen mieliterroristin etsintään, joka liittyy lukuisiin hyökkäyksiin, joista vakavin on 9.-11. Myös toukokuussa Nelson Mandela valittiin Etelä-Afrikan presidentiksi, mikä nopeutti erottelun lopullista päättymistä.

Voimme myös sanoa, että toukokuu on "ensimmäisen kerran kuukausi", koska tapahtui paljon ensitapahtumia. Toukokuussa julkaistiin ensimmäinen leima, Richard Nixon oli ensimmäinen presidentti vierailulla Kiinassa, ensimmäisen sähkeilmoituksen lähetti keksijä Morse, The Pennsylvanian iltaposti tuli ensimmäinen Amerikassa julkaistu päivälehti, Amelia Earhartista tuli ensimmäinen nainen, joka lensi yksin Atlantin yli, kuuluisaa Beethovenin 9. sinfoniaa soitettiin ensimmäistä kertaa, kaksi ensimmäistä Apple-myymälää ilmestyi Virginiassa ja Glendalessa, supersankareita kuten Batman ja Hulk teki ensiesiintymisensä, kaksi tunnetuinta ja arvostetuinta elokuvaa Varis ja Tähtien sota näytettiin elokuvateattereissa ja lopulta miehet kärjistyivät Mount Everestiin ensimmäistä kertaa.

Tunnettujen henkilöiden syntymäpäivät toukokuussa:

4. toukokuuta 1929 AUDREY HEPBURN: Muistettu yhdeksi vuosikymmenen muotikuvakkeista yhdessä kauneuden ja hienojen tapojen kanssa hänestä tuli nopeasti Hollywood-tähti ja hän näytti monissa ikimuistoisissa elokuvissa. Yhdessä eniten muistetusta aamiaisesta Tiffany'ssa hänellä on musta mekko, jota pidettiin täydellisenä esimerkkinä tyylistä, mikä johti siihen, että monet tähdet kopioivat kyseisen mekon ja hänen tyylinsä, jota pidetään nykyäänkin tyylikkäänä ja tarkoituksenmukaisena.

11. toukokuuta 1904, SALVADOR DALI: Hän oli yksi aikansa eksentrisimmistä ja epäsovinnaisimmista taiteilijoista. Hän muutti taiteen sääntöjä sekoittamalla erilaisia ​​maalausmalleja värillisistä aikakausista kubismiin ja avantgardeihin. Hänen taiteeseensa sisältyi äänen antaminen Espanjan sisällissodan aikana tapahtuneille kauhistuttaville tosiseikoille "Guernica" -maalauksella, josta tuli yksi tunnetuimmista "Muistin pysyvyyden" jälkeen.

18. toukokuuta 1897, FRANK CAPRA: Capra oli italialainen amerikkalainen ohjaaja-tuottaja ja kirjailija, josta tuli vaikutusvaltaisin ohjaaja 30- ja 40-luvuilla. Tänä vuosikymmeninä hän teki elokuvia, jotka saivat lukuisia kiitoksia ja tulivat itsestään hänen elokuvissaan kerrotun "American Dream" -symbolin. Vaikka hänen menestyksensä laski toisen maailmansodan jälkeen, hän on edelleen tärkeä viite tuleville amerikkalaisille ohjaajille.

19. HUHTIKUU 1925, MALCOM LITTLE (AKA MALCOM X): Malcom X yhdessä Martin Luther Kingin ja Nelson Mandelan kanssa olivat edustavimpia ihmisoikeusaktivisteja, etenkin afrikkalaisamerikkalaisten ja väestöryhmien edustajia. Malcom X nautti muslimien uskonnosta ja alkoi nopeasti saarnata mustaa voimaa ja kannusti muutokseen kaikin keinoin, mukaan lukien tietyt väkivallan muodot. Hänet murhattiin lehdistötilaisuudessa New Yorkissa. Hänet muistetaan kuitenkin postuumisesti lähinnä positiivisena hahmona, joka halusi lopettaa eron valkoisten ja mustien amerikkalaisten välillä.

29. toukokuuta 1917 JOHN FITZGERALD KENNEDY (JFK):  Kennedy oli nuorin mies, joka on koskaan valittu presidentiksi 42-vuotiaana, ja ensimmäinen roomalaiskatolinen, hän oli Yhdysvaltain 35. presidentti historiassa. Hän palveli kylmän sodan pahimpana aikana Venäjän kanssa ja huomasi johtavansa Kuuban ohjustekriisiä, joka onneksi päätyi välttämään katastrofaalista ydinsotaa. Kennedy murhattiin Dallasissa 22. marraskuuta 1963, ja hänestä tuli neljäs salamurhaajan tappama presidentti. Jotkut ihmiset uskoivat, että hän oli salaliiton uhri, ja toiset, että tämä johtui hänen poliittisista valinnoistaan.

Joitakin mielenkiintoisia käännös-, tulkkaus- ja mediaprojekteja valmistui toukokuussa

Toukokuu on ollut täynnä projekteja ja työtä yrityksellemme, joka toimitti monia tärkeitä projekteja eri aloilla.

- tulkkausosasto paikan päällä tulkkipyyntöjen määrä kasvoi positiivisesti, ja tämä on selkeä merkki siitä, että liiketoiminta piristyy huomattavasti osittain Covid 19 -rokotuskampanjan ansiosta. Toimitimme khmeerejä paikan päällä tulkkaamalla Yhdysvaltain asianajajaa oikeudenkäyntiin. Washington DC: n alueella espanjankielinen tulkkaus Las Vegasissa Aria-hotellissa kahden päivän konferenssiin, jonka järjestää suuri Las Vegas -tapahtumayhtiö, ja 2 päivän teatterifestivaaleille New Yorkissa Covid 19: n muistomerkissä. uhrit, joissa tarjottiin ASL (viittomakieli) -tulkkaus. Video-etätulkkauksen (VRI) osalta tätä palvelua vaaditaan edelleen. Tässä kuussa tarjosimme VRI: n, venäläisen simultaanitulkkauksen Yhdysvaltain oikeusministeriölle ympäristörikostapauksissa, ja Yhdysvaltain maatalousministeriön suorittamille haastatteluille tarjottiin VRI: n etäsynteinen espanjankielinen tulkkaus.

Osalta multimediatyö, toimitimme tekstitykset / käännökset ja toimitti tekstityksen ja äänensiirron sisältävän projektin espanjan- ja brasilianportugaliksi opetusvideoille yhdelle maailman suurimmista lääkeyrityksistä. Siinä keskityttiin kliinisten tieteiden käännösten nopeuttamiseen laadukkaalle potilashoidolle, ja myös valtion virastolle tarjosimme sarjan useita koulutusohjelmia ja kursseja, jotka käsittelivät lainvalvonnan korkean tason teknistä materiaalia tarjoamalla arabiankielistä puhetta / kertomusta.

Meidän Kääntäminen osasto on toimittanut monia projekteja hyvin monilla eri toimialoilla. Lääketieteen alalla käännimme käyttöoppaan suurelle lääketieteelliselle kuvankäsittelylaitealan yritykselle tšekkiksi, tanskaksi, slovakiksi, ruotsiksi ja ranskaksi. Suurelle lakitoimistolle toimitimme yli 60,000 17,000 sanan kansainvälistä palvelua koskevia juridisia asiakirjoja saksaksi, Tanska ja espanja ja oikeaksi jokaisen asiakirjan. Hyvin tuntevalle, valtakunnalliselle tulostinvalmistajalle toimitimme 30,000 50,000 sanan Complex-käsikirjan käännöksen saksaksi lasertulostusta varten. Käännimme suuren kunnallisen vesialueiden kuluttajien luottamusraportin espanjaksi, tagalogiksi, koreaksi, vietnamiksi ja tunnetulle maakerholle toimitimme XNUMX sanan työntekijäkäsikirjan käännöksen espanjaksi ja lopuksi käännimme XNUMX sanaa useista henkilöstöresursseista ja energiaraportit, tutkimukset ja suunnitelmat ranskaksi, espanjaksi ja vietnamiksi yhteistyössä USAID: n kanssa.

AML-Global on ajan testissä tarjotessaan käännös-, tulkkaus-, transkriptio- ja mediapalveluja yksityiselle teollisuudelle, kaikilla tasoilla toimiville hallituksille, koulutusorganisaatioille ja voittoa tavoittelemattomille organisaatioille. Tuhannet kielitieteilijämme ympäri maailmaa ja omistautuneiden ammattilaisten ryhmät ovat valmiita palvelemaan.

Soita meille nyt: 1-800-951-5020, lähetä meille sähköpostia osoitteessa translation@alsglobal.net Lisätietoja on verkkosivustollamme https://www.alsglobal.net tai tarjous mene osoitteeseen http://alsglobal.net/quick-quote.php ja me vastaamme nopeasti.

HYVÄKSYN KAIKKI TÄRKEIMMÄT LUOTTOKORTIT

Nopea lainaus